Tai Chi / Qigong

Yang Tsoe Tsan

Wat is Tai Chi?

Tai Chi vindt zijn oorsprong in de Ming dynastie waar het binnen de taoïstische kringen tot ontwikkeling kwam.

Oorspronkelijk werd het ontwikkeld als een krijgskunst met aanvals – en verdedigingstechnieken. Tegenwoordig wordt het voornamelijk beoefend om de geestelijke en lichamelijke conditie te verbeteren en op peil te houden.

Vanuit een eenvoudige tai chi vorm geef ik je de basisprincipes mee. Deze principes zijn gebaseerd op de constante verandering van het leven. We leren om te gaan met chaos zonder dat we uit ons centrum geslagen worden. Door de beoefening van tai chi kunnen we tegelijkertijd gezondheid, een krachtiger centrum, een open geest en flexibiliteit cultiveren.

Het regelmatig uitvoeren van deze vorm zorgt voor een correcte lichaamshouding, een alerte geest, een gevoel voor evenwicht, een ontspannen lichaam, een verbeterde coördinatie.

Door een diepe natuurlijke ademhaling tijdens het beoefen van de vorm wordt het centraal zenuwstelsel in zijn evenwicht hersteld en reduceert de stress.

Via qigong kan je dan weer gerichter werken met ademhalingstechnieken, meditatie, doelgericht specifieke bewegingen , visualisaties,…… Het zorgt ervoor dat je energiehuishouding terug in balans komt en een innerlijke transformatie ondergaat.

Qigong en tai chi zijn zeer nauw aan elkaar verwant en met elkaar verweven.

Loading...